Breakdance, ook wel b-boying genoemd is een vorm van dans, waarbij voornamelijk op de ‘breaks’ in de muziek dansbewegingen worden uitgevoerd.

Informatie

Breakdance, ook wel b-boying genoemd is een vorm van dans, waarbij voornamelijk op de ‘breaks’ in de muziek dansbewegingen worden uitgevoerd. Het is een onderdeel en belangrijk fundament van hiphop. B-boying/Breakdance kan worden onderverdeeld in drie verschillende stijlen, deze zijn:

  • Breakdance
  • Popping/Electric Boogie
  • Locking

 

Het is van belang om te weten dat breakdance een alomvattende dans is, waarbij geen grenzen zijn en waarbij geen enkele vorm van dans word uitgesloten. Wanneer iemand bijvoorbeeld een salsa danst terwijl hij of zij net nog wild in de rondte sprong en dit combineert is dat dus heel normaal. Het is een vorm van expressie. Hierdoor kan het dus zijn dat de wijze van dans van de ene danser totaal anders is dan die van de ander, terwijl het wel allebei breakdance is. Er is natuurlijk wel een bepaalde basis die iedereen leert, maar voor de rest draait het vooral om creativiteit en originaliteit, waardoor je zelf een unieke dans vormt die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Dit wordt in de workshops/lessen ook erg gestimuleerd.

 

Dansen is een erg leuke en sociale bezigheid, waar je, je niet alleen lichamelijk gezonder en beter door voelt, maar waar je ook nog eens een stuk zelfverzekerder en meer assertief van kunt worden.